Varför ska man uppgradera WordPress?

WordPress-teamet presenterar nya versioner av webbverktyget WordPress med jämna mellanrum. Anledningar till dessa nya versioner är förbättringar av funktioner och säkerhet. Även designtemat och tilläggen på er webbplats behöver uppgraderas ibland.

Trygghet för er

Kreatiwebb erbjuder att ta hand om hela uppgraderingen så att ni kan känna er trygga. Då uppgraderar vi designtemat samt alla tillägg.

Om ni gör uppgraderingar själva kan problem ibland uppstå. Vi kan självklart hjälpa till att rätta till problem i efterhand för timdebitering.

Hur utförs uppgraderingen?

1. Backup på hela webbplatsen.
2. Vi bokar ett lämpligt tillfälle när uppgraderingen kan utföras.
3. Om ett befintligt tillägg inte längre fungerar med den nya WordPressversionen diskuterar vi lösning mer er. Eventuella kostnader kan tillkomma.

Vad uppgraderas?

1. WordPress.
2. Designtemat om ny version finns som passar med aktuell version av WordPress.
3. Alla plugin som har kommit i ny version som passar med aktuell version av WordPress.

När är det lämpligt att uppgradera?

Precis när det kommit en ny WordPress-version har ju oftast inte tilläggen blivit anpassade. Ca 1 månad efter WordPress nya version kommit kan man oftast  uppdatera tilläggen. Ibland får man byta något tillägg. Kostnaden kan då ev. öka eftersom arbetstiden ökar med att söka upp lämpligt nytt tillägg, anpassa och testa det nya tillägget.

Erbjudande

Uppgradering: En gång per år. Vi skickar er ett mejl samma månad varje år. Tillsammans med er hittar vi en bra tidpunkt för uppgraderingen. Uppgradering kommer då att göras av WordPress, designtemat samt tilläggen.

Avbrottsbevakning: Vid eventuellt avbrott på er webbplats aviseras Kreatiwebb. Vi skapar en avbrottsrutin med er så att ni får veta om det är något fel på webbplatsen och hur länge det pågått. Vi tar gemensamt beslut på åtgärd beroende på avbrottets längd och anledning.

Backup: Vi kontrollerar att ert webbhotell har en bra backup av webbplatsen. De flesta bra webbhotell har det. Om det saknas skapar vi en annan backup-rutin eller hjälper er att byta webbhotell.

Snabb support: Oftast svarar vi med en gång eller inom 24 tim.

Pris: Fast pris 6 000 kr + moms eller 1 000 kr/tim + moms. Ibland tar det längre tid än 6 timmar, och har du valt fast pris så blir kostnaden ändå aldrig över 6 000 kr + moms. Ibland går det fort och då kan det löna sig att du valt 1 000 kr/tim + moms.

Varför kan en uppgradering ta så olika lång tid? Vi är beroende av webbhotellens teknik och support, webbläsarna, designtemat som används, om pluginen passar ihop med nyare version av WordPress, om designtemat fortfarande underhålls mm. Det finns mängder med saker som kan ta tid att ordna. Vi har dock alltid kunnat hitta en bra lösning för alla webbplatser som uppgraderats.

Pris avstämningsmöte i samband med uppgradering: 2000 kr + moms.

Beställ här: info@kreatiwebb.se

Varför anlita oss för uppgraderingen?

1. Vi kan ha byggt specialfunktioner på er webbplats som kan försvinna vid en uppgradering.

2. De tillägg som är installerade bör testas under kontrollerade former med nyare WordPress-versionen.

3. Om er egen uppgradering misslyckas kan det bli merkostnad om vi ska hjälpa er i efterhand.