Uppgradering WordPress

Uppgradering av WordPress, designtema och tillägg.

   

Varför ska man uppgradera?

WordPress-teamet presenterar nya versioner av webbverktyget WordPress med jämna mellanrum. Anledningar till dessa nya versioner är förbättringar av funktioner och säkerhet. Även designtemat och tilläggen på er webbplats kommer i nya versioner. Inne i administrationen visas ofta en uppmaning att uppgradera.

Kreatiwebb erbjuder att ta hand om hela uppgraderingen så att ni kan känna er trygga. Då kan vi också uppgradera designtemat samt de tillägg som vi har installerat.

Om ni själva gör uppgraderingar så har ni ansvar för de eventuella problem som kan uppstå. Vi kan självklart hjälpa till att rätta till problem i efterhand för timdebitering.

Hur utförs uppgraderingen?

1. Backup på hela webbplatsen görs som första steg.

2. Vi ber er om lämpligt tillfälle när uppgraderingen kan utföras och webbplatsen kan vara stängd. Vi vill gärna veta att den kan vara stängd 24 tim om vi behöver den tiden för att åtgärda ev. följdproblem.

3. Om vi ser problem, t.ex. att ett befintligt tillägg inte längre fungerar med den nya WordPressversionen tar vi en diskussion med er om en alternativ lösning. Här kan eventuella kostnader tillkomma.

När är det lämpligt att uppgradera?

Precis när det kommit en ny WordPress-version har ju oftast inte tilläggen som används hunnit anpassas av tillverkarna. Därför kan man välja en tidpunkt, t.ex. 1 månad efter versionslanseringen för uppgraderingen så att man också kan uppdatera tilläggen. Ibland kan det vara så att man måste byta något tillägg.

Kostnaden för uppgraderingen kan då öka eftersom arbetstiden ökar med att söka upp lämpligt tillägg, anpassning och testande av det nya tillägget.

Erbjudande

Uppgradering: En gång per år. Vi skickar er ett mejl samma månad varje år. Tillsammans med er hittar vi en bra tidpunkt för uppgraderingen. Uppgradering kommer då att göras av WordPress, designtemat samt tilläggen.

Avbrottsbevakning: Vid eventuellt avbrott på er webbplats aviseras Kreatiwebb. Vi skapar en avbrottsrutin med er så att ni får veta om det är något fel på webbplatsen och hur länge det pågått. Vi tar gemensamt beslut på åtgärd beroende på avbrottets längd och anledning.

Backup: Vi kontrollerar att ert webbhotell har en bra backup av webbplatsen. De flesta bra webbhotell har det. Om det saknas skapar vi en annan backup-rutin eller hjälper er att byta webbhotell.

Snabb support: Oftast svarar vi med en gång eller inom 24 tim.

Pris: Fast pris 6 000 kr + moms eller 1 000 kr/tim + moms.

Pris avstämningsmöte i samband med uppgradering: 2000 kr + moms.

Beställ här: info@kreatiwebb.se

Varför anlita oss för uppgraderingen?

1. Vi kan ha byggt specialfunktioner på er webbplats som kan försvinna vid en uppgradering.

2. De tillägg som är installerade bör testas under kontrollerade former med nyare WordPress-versionen.

3. Om er egen uppgradering misslyckas kan det bli merkostnad om vi ska hjälpa er i efterhand.

cykel_1200

Back to Top